Etter at jeg plutselig fikk se at Heine Pedersen hadde lagt ut en link til mine mindre enn halvferdige sider om mitt modelljernbaneprosjekt (gudene vet hvordan han i det hele tatt fant frem til dem....), fant jeg ut at det var best å legge inn en liten oppdatering om hva som egentlig skjer.

Historien om min modelljernbane
en statusrapport.

 

Som så mange andre fikk jeg som liten gutt et MJ startsett. Drømmene var store om hva dette skulle bli men som andre har erfart både før og etter meg ble det stort sett med planene. Liten forståelse hos mor og far for plassbehovet og et behov for penger som ikke i det hele tatt stod i forhold til realitetene satte desverre en effektiv stopper for å sette disse planene ut i livet - den gang.

Men drømmen om en liten modell har ikke forsvunnet av den grunn. Helt siden den gang har jeg håpet og trodd at jeg en gang skulle få sette drømmene ut i livet.

For et par år siden startet jeg så igjen med -litt- mer konkrete planer. Jeg begynte med å surfe på nettet og fant da raskt frem til m.a. Heine's nettsider, drømmen ble ivertfall ikke noe mindre av det!!!

Men selv om de opprinnelige hindringene m.h.t. plass og økonomi nå, ivertfall delvis er ryddet av veien,  har jeg erfart at det er en ny hindring som nå gjør seg gjeldende: tid.

Så to år senere har jeg fremdeles ikke noe konkret å vise til, desverre. Håper imidlertid (selvfølgelig) at dette vil endre seg og da lover jeg å holde alle som er interesserte oppdatert på disse sidene.

Litt har likevel skjedd på denne tiden. I hovedsak er dette innkjøp av utstyr, utstyr som desverre fortsatt står lagret i en kasse....

Fra TheSignalBox kjøpte jeg våren 2004 ca. 30 m. Peco code 55 skinner og et titalls penser med motor, fra AgderModellteknikk kjøpte jeg i fjor høst en Zephyr/DCS-50 kjørekontroll med et par DZ143 dekodere og fra Electrade har jeg handlet inn diverse bygniner og landskapsmateriell.
Og sist men ikke minst kom jeg rett før jul over en Dansk Di-3 modell fra Trix.

Så alt skulle dermed ligge til rette for å sette i gang. Først og fremst bør jeg jo få montert dekoder i toget (og allerede der ligger en hindring jeg ikke ser frem til, noen som har hørt om 10 tommeltotter?)

Uansett, en eller annen gang skal det ivertfall bli tog i min kjellerstue, kanskje ikke i år, kanskje heller ikke til neste år, men som alle som driver med denne hobbyen vet, det er veien frem som er gøyal. Poenget er ikke nødvendigvis å bli ferdig..

 

PS: Og for dem som lurer på hvor det har blitt av siden Heine opprinnelig linket til så finner du den her.