Så er vi i gang?

 

Etter 20 år har planleggingen av modellanlegget kommet et skritt videre. Går det like raskt med den videre fremdriften kan jeg se frem til jomfruturen på 50-års dagen min.....

Som så mange andre hadde jeg mye moro med mitt togsett av type Lima når jeg var liten. Ønsket om å lage en flott modelljernbane var der, men desverre strandet det med en dårlig sporplan og en sponplate. Hverken økonomi eller tilgjengelig gulvplass gjorde det mulig å realisere drømmen den gangen (og så var det jo mye annet som lokket en tenåringsgutt......)

Nå har jeg imidlertid flyttet i eget hus, og sjansen for at en egen modellbane blir en realitet er ivertfall litt høyere. Samtidig har det kommet for en dag at samboeren min også kunne tenke seg en modellbane, ikke nødvendigvis for togene sin del men like mye for å kunne lage modeller. Tror egentlig hun kunne tenke seg å leke med dukkehus fremdeles og det er vel egentlig ikke så langt mellom modelltog og dukkehus er det vel?

 

Planen er å bruke tiden frem til høsten 2003 til å planlegge sporplan og hvordan anlegget skal se ut og kanskje etterhvert kjøpe noen tog og starte med å teste stigningsvinkler m.m. Selve byggingen vil jeg så starte med til høsten når det begynner å bli surt og kaldt ute.